Alisa u zemlji čuda

Volim brate lepo sesti, volim brate dobro jest, a šta volim, ja izvolim:)

— Autor teuta @ 18:56

Da se manem politike i svakodnevnih briga i prepustim svojoj prvoj ljubavi.... kuvanju:D Ovih dana sam nešto raspoložena za mafine, brzo se pripremajua od navedenih sastojaka koristeći moje velike silikonske modle, dobijem 40 komada sa bundevom i oko 35 sa jabukom.


Mafini sa bundevom/jabukama

Potrebni sastojci:

-400 gr očišćene bundeve/jabuka

-600 gr brašna

-2 praška za pecivo

-vanil šećer

-kesica cimeta ili rendana kora od jedne pomorandže

-240 gr šećera

- 6 jaja

-100 ml mleka

-100 ml ulja

- 100 gr suvog grožđa

-seckani orasi

-seckan kandirani ananas, mango, brusnica, cokolada, ukupno 100-150 gr samo uz bundevu

-50 gr šećera za posipanje

Priprema:

Očišćenu bundevu/jabuke, skuvati sa malo vode, rešetkastom kašikom izvaditi i  toplo propasirati (blender).

Brašno pomešati sa praškom za pecivo, vanil šecerom, cimetom, šećerom, i sekanim vocem (suvo grožđe, orasi, kandirano voće čokolada..)Ukoliko se umesto cimeta koristi rendana korica pomorandže, mada može i limuna uz jabuke, umešati u pasiranu smesu bundeva ili jabuka.

Umutiti jaja, prvo belanca pa žumanca, usuti ulje, mleko i pasiranu smesu. U umućene sastojke pažljivo usuti izmešane suve sastojke i varjačom ujednačiti masu, tj.lepo izmešati da se sve sjedini:) Ukoliko se koristi pleh za mafine podmazati, za silikonske kalupe ili modle to nije potrebno. Posuti svaki sa malo šećera. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 C 20 min do pola sata.

 

Meni lično su lepši sa dulecima, mada ni sa jabukama nisu loši:)

P.S. Pokušala sam da okacim i slicicu ali ocigledno da mi kuvanje ide bolje:D

 

 

 



 

 

 


Powered by blog.rs